Ga naar hoofdinhoud

MDT Projects – Help een dier, knuffelen en snuffelen!

5 april start MDT Projects Help een dier, knuffelen en snuffelen!

MDT Projects is een gekaderd project met speciaal voor jongeren in het VO (12-17 jaar). Dit is naast de open inloop van MDT Divers Dokkum waar jongeren van 12-30 jaar al gezellig langskomen om te werken aan hun eigen doelen, nieuwe mensen leren kennen en van betekenis zijn voor anderen.

In 9 weken gaan we in een vaste groep (max.15 deelnemers) op de woensdagavond aan de slag met het opzetten van hun eigen project. Tijdens het MDT project Help een dier, knuffelen en snuffelen maken we kennis met dieren en organisaties binnen de gemeenten. Ook krijgen jongeren workshops waaronder scrum en let your talent shine. Ze leren nieuwe mensen kennen en is er ruimte om met de coaches aan de slag te gaan. Daarna gaan we met zijn allen zelf een actie uitvoeren. Als beloning voor hun inzet krijgen jongeren €75,-.  Het eind van het project sluiten we met elkaar af op een zaterdag in een pretpark of door samen te eten en krijgt iedereen een MDT-certificaat. Meedoen is helemaal gratis!

 

Het eerste MDT Project is al goed op weg. Ze hebben mooie ervaringen opgedaan en ontdekken hun eigen talenten. Enkele opmerkingen van de jongeren:

‘Goh ik wist niet dat ik het leuk zou vinden om een groep kinderen te begeleiden’

‘Superleuk en gezellig dat we al middags mogen komen en daarna samen mogen koken en eten’

‘Fijn dat ik nu wat beter weet wat ik moet doen als iemand gewond is. Dit weet ik dankzij de e.h.b.o. training’

‘We gaan binnenkort bij mensen klussen en in de tuin werken dat vind ik leuk, iets doen voor een ander.’

 

We willen graag zoveel mogelijk jongeren de kans geven om mee te doen, helpt u mee?

Stuur ook gerust deze informatie door naar anderen! Misschien is er een jongere waarvan u denkt, ‘Hey, ……. zou dit leuk vinden’, of ‘……, die kan wel wat ondersteuning gebruiken’ persoonlijk bereikt worden.

Is het allemaal nog wat te vaag of zijn er vragen? We werken op woensdag en donderdag en zijn dan ook bereikbaar. Bel/app/mail, nodig ons uit of kom gewoon eens binnenlopen op een woensdag.

 

Wie zijn wij?

MDT Divers Dokkum wordt georganiseerd door jongerencoaches Marthe en Tineke. MDT staat voor Maatschappelijke Dienst Tijd en is een project vanuit ZonMW. De maatschappelijke diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

In 2022 zijn we gestart met MDT Divers in Dokkum. In 2023 hebben we de MDT Projects toegevoegd omdat de jongere deelnemers behoefte hadden aan meer structuur. Dit doen we naast de open inloop voor jongeren (12-30 jaar) uit de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadeel. We werken samen met diverse partijen en zijn ook onderdeel van Tiid Foar Aksje.

 

In 2023 zijn we open op de woensdagmiddag 13.00-17.00 en tijdens de Projects van 13.00-21.00 uur. Jongeren kunnen dus na school al binnenlopen en aan de slag gaan. We zitten in het scoutinggebouw tegenover het zwembad, Tolhuispark 1 in Dokkum. Volg ons ook op de socials: Insta MDTDiversDokkum, FB Divers Dokkum.

Back To Top