Ga naar hoofdinhoud

Sportverenigingen

Verenigingen zijn ontzettend belangrijk voor inwoners in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Als vereniging zorg je er namelijk niet alleen voor dat mensen bewegen, maar ook dat mensen elkaar ontmoeten.

In onze gemeente zijn ongeveer 200 sportverenigingen actief.

Dit bieden we verenigingen

Je hoort erbij

Dat is het mooie bij verenigingen: je hoort erbij! Leden kunnen hun favoriete sport beoefenen onder het genot van veel gezelligheid en saamhorigheid. TeamFRL Noardeast-Fryslân & Dantumadiel ziet de belangrijke rol die verenigingen vervullen en ondersteunt daarom op onderstaande manieren.

Waar kunnen we jullie vereniging bij ondersteunen?

Laat het ons gerust weten. Stuur een mail naar Siebe Post. Hij is de contactpersoon voor jullie vereniging.

Siebe Post, clubondersteuner
siebe@sportfryslan.nl
06 53 43 09 96

Wat we verenigingen aanbieden:

Klik op de foto voor meer informatie
basketbal

KENNISMAKINGSLESSEN

Verenigingen die dat willen, kunnen via ons kinderen laten kennismaken met hun sport. Dit kan tijdens de gymlessen of daarbuiten. Op de gymlocatie of de verenigingslocatie. Wij zorgen voor de verbinding tussen de betreffende vereniging en schoolklas(sen).

badminton

ACTIVITEITEN PROMOTIE

Verenigingen die een training, evenement, instuif of andere activiteit willen promoten, kunnen ons vragen om ze hierbij te helpen. Wij brengen dit via de sociale media onder de aandacht en/of delen hun flyers uit op de scholen.

wheelchair

VERBINDINGSAVOND

Sport- en beweegaanbieders die een aanbod voor mensen met een beperking hebben, worden tijdens een verbindingsavond bijeengebracht om ervaringen uit te wisselen en om van elkaar en van ons te kunnen leren.

banana-5017629

GEZONDE SPORTKANTINE

Water of sportdrank? Bruine of witte tosti? Steeds meer sportverenigingen gaan op de gezonde tour. Onze werkgever Sport Fryslân helpt jullie aan een goede voedingsbodem!

Lees meer hierover
Jeugdfonds Sport RGB logo

JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Weet je van kinderen op school die niet kunnen sporten vanwege een tekort aan geld? Dan kan het Jeugdfonds een uitkomst bieden in het betalen van contributie en de aanschaf van sportkleding. Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag!

Neem contact op
Untitled

VOLWASSENFONDS SPORT EN CULTUUR

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag!

Neem contact op
Fotograaf Pier Meindertsma foto 15

Wat doet onze clubondersteuner?

squash-793061

Clubondersteuning

coach-2788394

Positief coachen

Verbindingsavond 07-11-22

Clubscan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor sportclubs

Back To Top