Ga naar hoofdinhoud

Senioren

Je bent nooit te ‘oud’ om lekker te bewegen. Daarom zorgen wij ervoor dat er ook voor senioren in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel genoeg te beleven is.

Dit bieden we u

Lekker in beweging

Ooit gehoord van ‘Mobyl op moandei’? Of Doortrappen? Misschien is het wel bij u in de buurt! Lees hieronder maar eens wat we organiseren voor senioren.

Waar kunnen we u bij helpen?

Laat het ons gerust weten door een mailtje te sturen of te bellen.

Anton van Zwol, buurtsportcoach

06 46 36 60 70 / anton@sportfryslan.nl

Wat we senioren aanbieden:

bal

KLEUTERS TEGEN KWALEN

Senioren krijgen op locatie een groep kleuters op bezoek en komen samen met hen in beweging. We starten met een pilot in Feanwâlden en Ferwert en breiden dit bij een succesvolle pilot uit naar meer locaties.

loop

KOM ERBIJ WEEK

In de Kom Erbij Week is in het hele land extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Vanuit de gemeenten worden er activiteiten zoals wandel- en fietstochten georganiseerd. Wij helpen hieraan mee.

Lees meer hierover
banana-5017629

MOBYL OP MOANDEI

“Mobyl op Moandei” is een beweegprogramma waarbij samen bewegen (cognitieve fitness) en het eten van een gezonde maaltijd worden gecombineerd. Het is momenteel in Marrum en Blija.

basket

BEWEEGTUIN

Inwoners in de omgeving van Ferwert kunnen gebruikmaken van een heuze beweegtuin. De tuin is aangelegd bij woon- en zorgcentrum Foswert in Ferwert, maar is toegankelijk voor iedereen. Op de donderdag wordt er onder begeleiding gesport. Wij helpen hierbij.

fiets

DOORTRAPPEN

Mede door fietsen, blijft u langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere helpt daarbij. Wij begeleiden de fietsgroepen.

Lees meer hierover Aftrap Noardeast-Fryslân Aftrap Dantuamdiel
Activiteiten voor senioren:

Er zijn op dit moment geen agenda items of activiteiten gepland in de categorie.

Back To Top