Ga naar hoofdinhoud

4-12 jaar op school

Het is belangrijk dat kinderen op school voldoende bewegen, motorische vaardigheden aanleren en dat ze worden gestimuleerd om ook buiten de gymlessen te gaan sporten/bewegen. Dit zorgt ervoor dat ze er op latere leeftijd profijt van hebben.

Dit bieden we basisscholen

Uitgebreid aanbod

TeamFRL Noardeast-Fryslân & Dantumadiel doet meer dan gymles geven. Zo focussen we ons op thema’s als weerbaarheid en motorische ontwikkeling. Kan een kind extra hulp gebruiken? Dan signaleren we dit en gaan we ermee aan de slag. Samen met scholen bepalen we aan welke thema’s we aandacht besteden.

Waar kunnen we jullie school bij helpen?

Laat het ons gerust weten door een mailtje te sturen.

Team FRL Noardeast-Fryslân & Dantumadiel
nefd@team.frl

Wat we basisscholen aanbieden:

voetbal

BEWEGINGSONDERWIJS

In Noardeast-Fryslân en Dantumadiel geven we bewegingsonderwijs (gymles) aan de groepen 3-8. Plezier staat daarbij voorop! En bovendien ervaren kinderen de positieve effecten van bewegen.

meisje basketbal

KLEUTERGYM

Voor kleuters in groep 1 en 2 staat het spelenderwijs ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier deze belangrijke ontwikkeling

logo-fsydk-2

FRYSKE SPORT

‘Fryske sport yn dyn Klasse’ laat kinderen van groep 5-8 kennismaken met de Fryske sporten. Dat kan via een digitaal lespakket, een sportieve clinic, of door middel van een bezoek van een Fryske sporttopper in de klas.

Lees meer hierover
scoor een boek

SCOOR EEN BOEK!

Ieder jaar is er het leesproject ‘Scoor een Boek!’ dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Het is voor kinderen van groep 5 en 6 en hun ouders/verzorgers. Wij organiseren in samenwerking met de bibliotheken een afsluitende sportdag.

Lees meer hierover
kind

ACTIEF OP SCHOOL

Het is belangrijk om ook buiten de gymlessen te bewegen op school. Dit kan bij uitstek in de pauzes, maar ook door middel van ‘Energizers’. Dit zijn kleine beweegtussendoortjes die onder andere de motoriek bevorderen. Wij zorgen ervoor dat beide opties worden ingezet door scholen.

jongen

SportXtra

Bij de één gaat de motorische ontwikkeling wat sneller dan bij de ander. Sommige kinderen kunnen wel eens extra hulp gebruiken. Kinderen kunnen in groep 2 gescreend worden, na een aanvraag van de school. Zij krijgen van ons een (naschools) SportXtra traject van zes tot acht weken aangeboden. Ouders/verzorgers worden betrokken in het traject door middel van huiswerkopdrachtjes.

Lees meer hierover
hands-2847508

WEERBAARHEID

Een weerbaarheidstraining is een kortdurende, praktische en speelse training. Bij deze training willen we kinderen bewust maken van de eigen krachten en mogelijkheden en ze leren dit samen met anderen zo goed mogelijk in te zetten. Ze leren bijvoorbeeld om voor zichzelf op te komen of om juist (te) dominant gedrag te verminderen.

badminton

UITLEEN MATERIAAL

Scholen hebben vaak beperkt speelmateriaal voor op het plein. Nieuwe materialen dagen kinderen uit om meer te gaan bewegen. Alle scholen hebben daarom de mogelijkheid om voor een bepaalde tijd sport- en spelmateriaal van ons te lenen. Er is ook een pleinspelmap beschikbaar. De materialen zijn gratis te lenen.

materiaal

GOED GYMMATERIAAL

We checken ieder jaar op alle scholen of al het gymmateriaal nog goed is. Als het bijvoorbeeld kapot is of er mist iets dan zorgen we samen met de gemeente voor nieuwe spullen.

scool

(S)COOL ON WHEELS

Tijdens (S)Cool on Wheels ervaren kinderen dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten. Ze gaan erover in gesprek én beleven zelf hoe het is om in een rolstoel te basketballen. De clinics zijn bedoeld voor kinderen in de bovenbouw.

Lees meer hierover
meetgreet

ONTMOET EEN PARASPORTER

Iedereen kan sporten, ook als je een beperking hebt. Dat willen de Fryske Parasporthelden graag op school laten zien tijdens een speciale Meet & Greet. Deze is bedoeld voor kinderen in groep 5-8.

Lees meer hierover
Activiteiten voor basisscholen:

Er zijn op dit moment geen agenda items of activiteiten gepland in de categorie.

Back To Top