Ga naar hoofdinhoud

Clubkadercoaching

Wil je binnen je vereniging graag werken aan een veilig en plezierig sportklimaat? We ondersteunen je graag met het traject Clubkadercoaching. Hierbij leert je vereniging het beste te halen uit trainers en coaches, zodat jullie (jeugd)sporters zich met meer plezier ontwikkelen. De rol van het bestuur is daarbij van groot belang.

Over Clubkadercoaching

Deskundigen komen naar jouw vereniging om clubtrainers te ondersteunen en coachen op pedagogisch niveau. Hiermee wordt een positieve sportcultuur binnen de vereniging gecreëerd. Het coachen van trainers is geschikt voor zowel beginnende als ervaren trainers én al mogelijk voor beginnende trainers vanaf 14 jaar. Het traject richt zich voor een groot deel op het versterken van de pedagogisch en didactische competenties van de trainer, waardoor iemand sterker in zijn rol als trainer staat. Dit resulteert in het beleven en overdragen van meer plezier in het geven van trainingen, waardoor ook (jeugd)leden meer sportplezier ervaren en hopelijk langer lid blijven van de sportvereniging.

Wat levert het de club op?

Aan het einde van het traject Clubkadercoaching kent de trainer de succesfactoren voor het creëren van een veilig sportklimaat en weet deze uit te voeren. In de praktijk gaat de trainer ervaren dat het makkelijker is om keuzes te maken in gedrag en omgang met elkaar. Binnen de club ontstaat hogere betrokkenheid dat het verenigen met elkaar versterkt.

• De trainers blijven zich ontwikkelen
• Betere training voor sporters
• Meer plezier voor trainers (en sporters)
• Trainers blijven langer bij de club
• Ouders waarderen de club nóg meer

Traject op maat

Elke situatie is anders, Clubkadercoaching wordt dan ook aangepast aan de situatie van de vereniging. We komen dan ook graag in contact om af te stemmen wat wij voor jullie club kunnen betekenen.

Wil je meer informatie?

Siebe Post, clubondersteuner
06 53 43 09 96 / siebe@sportfryslan.nl

Back To Top